Česká Televize Vám poradí jak přežít zimu 2022/23

1.12.2022 19:34:41 | Výměna těsnění Česká Televize Vám poradí jak přežít zimu 2022/23

86% energií jde na vytápění a ohřev vody. Šetřete tam, kde to dává smysl. Česká televize Vám poradí, jak efektivně nakládat s energiemi a kde ušetřit.

2min. čtení

Přehledné, srozumitelné a ověřené informace. Takhle prezentuje Česká Televize svůj nový projekt Drahé Česko, … Projekt, který má za úkol informovat lidi o současné situaci, pomoct zorientovat se a správně se rozhodovat v těchto nelehkých dobách. 

 

Drahe cesko - grafika 1

O projektu

Česko padá do recese a my zažíváme tvrdý nárůst cen energií, potravin i služeb. Projekt nám má ukázat jak ušetřit a jak zažádat o peníze, na které máme nárok. Měl by nám pomoci, abychom nebyli vystrašení a dokázali logicky uvažovat. Také by měl podpořit firmy, aby nemuseli propouštět lidi, které roky trénovali. Česko je stát s obrovským potenciálem, a proto je důležité se soustředit na to podstatné, tak abychom tuto nelehkou situaci společně zvládli.

Co konkrétně můžete od projektu čekat?

  • Jednoduché grafiky
  • 1-2 minutové reportáže ze specifických míst, kde se ukáží konkrétní věci, které lidi mohou udělat
  • Nebo i hodinové reportáže, které budou detailně zaměřené např. krok po kroku, jak si zažádat o podporu, vyplnit formulář, atd.
  • Rozhovory s odborníky
  • Jak efektivně naložit s ušetřenými penězi
  • Jakým způsobem postupovat při tíživých situací

 

Drahe cesko - grafika 2

Infocentrum pro lidi

Nabídne kontext souvislostí, ce se aktuálně děje - aby člověk neměl pouze jedno číslo, ale aby věděl jak a proč to číslo vzniklo, co pro něj znamená a jak ho může ovlivnit. Nabídne informace na co má smysl se zaměřit. Například podle eurostatu 86% energií domácnosti používají pouze na vytápění a ohřev teplé vody. Tím pádem nemá cenu řešit, jestli se večer díváme na televizi o hodinu déle nebo jestli chodit v noci do koupelny po tmě. Ale je třeba se zaměřit na to, jak správně větrat, neotevírat ventilačky, zapomenout na mikrocirkulaci. To je to, co nám radí věda - jak žít levněji, ale také zdravěji. Všichni můžeme na infocentrum poslat konkrétní dotazy. Tak, abychom se dozvěděli co konkrétně potřebujeme. Redakce tyto dotazy zpracuje a v průběhu vysílání se nám dostane odpovědi. Dotazy je možné posílat na drahecesko@ceskatelevize.cz, pokládat na sociálních sítí s hashtagem #drahecesko a nebo přímo přes formulář České Televize.

Jak Vám můžeme pomoci ušetřit na energiích my?

Specializujeme se na PVC, ALU a Euro okna. Dokážeme Vám říct, zda vaše okna i dveře nepotřebují vyměnit těsnění či seřídit panty a nastavit přítlaky oken. Výměna špatného těsnění byla dokonce i zmíněna v projektu Drahé Česko, … jako jeden z nejúčinnějších kroků, jak zamezit tepelným úniků. Nastavení oken je také podle výrobců potřeba udělat každé dva roky. Přečtěte si také, jak Vám naše služby dokáží snížit tepelné ztráty o 10%.

Nenechte si ujít naši prohlídku a revizi oken zcela ZDARMA a objednejte se u nás nyní zde.

Michael Šedý

Napsal: Michael Šedý

Spoluzakladatel a Marketing Manager ve společnosti Okna v Cajku s.r.o.