Nová Zelená Úsporám: Příležitost pro Energeticky Efektivní Bydlení

3.7.2023 15:22:26 | Nová Zelená Úsporám: Příležitost pro Energeticky Efektivní Bydlení

Nová Zelená Úsporám vám pomáhá šetřit peníze a chránit životní prostředí. Přečtěte si o projektech, výměně oken a jak vám Okna v Cajku mohou pomoci.

Jednou z hlavních výzev, kterým čelíme v dnešní době, je nalézt cestu k udržitelnějšímu a energeticky efektivnějšímu bydlení. Nový dotační program Nová Zelená Úsporám je zde, aby vám pomohl přijmout tuto výzvu a zároveň vám ušetřil peníze.

Tento program, který byl zahájen v roce 2014 a je určený na energetické úspory rodinných a bytových domů, již rozdělil miliardy korun desítkám tisíc domácností. A nyní se rozšiřuje do dalších oblastí, včetně Nové Zelené Úsporám Light pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy.

Cíle programu

Hlavním cílem programu je snížení energetické náročnosti obytných domů, tj. renovace a výstavba nízkoenergetických rodinných a bytových domů. Program také klade stále větší důraz na využití obnovitelných zdrojů energie a motivuje veřejnost k realizaci energeticky úsporných opatření. Jedná se o opatření, jako je hospodaření s dešťovou vodou u obytných budov, výměna neekologických zdrojů energie pro vytápění, výstavba infrastruktury pro elektromobilitu a energetické úspory při rekonstrukci a výstavbě bytových domů.

Blog content image 5

Dostupnost a přínosy

Program Nová Zelená Úsporám je dostupný pro téměř každého a přináší řadu výhod nejen pro ty, kteří ho využijí. Pomáhá šetřit náklady na energii a pitnou vodu, snižuje náklady na počáteční investici a zvyšuje hodnotu nemovitosti. Zároveň platí, že kombinace více úsporných opatření zvyšuje celkovou výši získané podpory.

Poradenství a technologie od odborníků

Jedním z nejlepších aspektů programu je, že pro snazší realizaci opatření jsou k dispozici specialisté na energetické poradenství a dodavatelé energeticky úsporných výrobků a technologií v každém kraji. To je přesně místo, kde se spojujeme se zkušenými odborníky a společnostmi, které nám pomohou při realizaci našich plánů na energetické úspory.

Blog content image 6

Příklady úspěšných projektů

Existuje mnoho úspěšných příkladů projektů, které byly realizovány v rámci programu Nová Zelená Úsporám. Jedním z nich je rodinný dům v severních Čechách, který byl kompletně zrekonstruován do nízkoenergetické stavby. Tento dům nyní dosahuje téměř nulové spotřeby energie díky kombinaci solárních panelů, tepelného čerpadla a izolačních materiálů.

Dalším příkladem je bytový dům v Praze, který prošel komplexní rekonstrukcí. Byla vyměněna okna za energeticky účinnější, přidána izolace do stěn a střechy, a byl instalován systém na využití dešťové vody. Výsledkem bylo snížení spotřeby energie o více než 50%.

Výměna oken

Výměna oken je jedním z nejběžnějších způsobů, jak snížit spotřebu energie v domácnosti. Stará nebo nekvalitní okna mohou způsobovat značné tepelné ztráty, což vede k vyšším nákladům na vytápění a klimatizaci. Nová, energeticky účinná okna významně snižují tyto ztráty, zlepšují komfort bydlení a přispívají k ochraně životního prostředí. Kromě toho mohou přinést značné úspory na nákladech na energie.

Blog content image 7

Okna v Cajku

Společnost Okna v Cajku je významným hráčem na trhu s výměnou oken a má zkušenosti s realizací projektů v rámci programu Nová Zelená Úsporám. Jejich odborníci jsou připraveni poskytnout komplexní servis, od návrhu až po realizaci, včetně podpory při procesu žádosti o dotaci. Firma se zaměřuje na maximální spokojenost zákazníka a zajištění vysoké kvality výsledné práce. Okna v Cajku využívá nejmodernější technologie a materiály, aby zajistila, že jejich produkty a služby nejen splňují, ale často překračují očekávání zákazníků. Díky tomu je možné dosáhnout optimálních výsledků v oblasti energetické účinnosti a komfortu bydlení.

Závěr

Program Nová Zelená Úsporám představuje skvělou příležitost pro každého, kdo chce přispět k lepšímu životnímu prostředí a zároveň ušetřit peníze. Díky finanční podpoře a odbornému poradenství je realizace těchto projektů mnohem jednodušší a přístupnější pro všechny.

Přidejte se k nám a využijte výhody, které nabízí program Nová Zelená Úsporám, a zároveň pomozte chránit naši planetu pro budoucí generace. Kontaktujte Okna v Cajku.

Michael Šedý

Napsal: Michael Šedý

Spoluzakladatel a Marketing Manager ve společnosti Okna v Cajku s.r.o.